Rúcula

26/1/2022
receptes

Hui vos presentem una hortalissa diferent, una hortalissarealment especial, no sols pel seu peculiar i agradable sabor, sinó pelsseus grans avantatges per al nostre organisme. La rúcula! També coneguda ambnoms com a eruga, ruqueta, arúgula i ravenissa blanca

 Es tracta d'una hortalissa molt comuna en la zona delMediterrani que es consumix almenys des de l'època romana com a verdura per lesseues propietats medicinals i nutritives. El seu ús típic és en ensalades, sandvitxso pizzes, pasta, però es pot utilitzar de moltes formes diferents en altresplats.

Quant a les seues propietats podem destacar estosbeneficis:

En la lluita contra el càncer

La rúcula conté una substància crida glucosinolato,molt efectiva en la lluita contra determinats tipus de càncer (càncer depàncrees, càncer de mama, càncer colorectal) . A més estudis recents hansuggerit que els compostos que contenen sofre (és a dir, de sulforafano) quedonen a les verdures crucíferes eixe sabor un poc amarg són també els que elsaporten el seu poder per a combatre el càncer (tant d'esòfag, pròstata, pàncreeso melanoma) . I és que este compost pot inhibir l'enzim histona desacetilasa(HDAC), involucrada en la progressió de les cèl·lules canceroses

En la lluita contra l'envelliment

La rúcula posseïx un gran poder desintoxiquen-te, igual quela col i el brócoli. Pel seu alt contingut en àcid fòlic i vitamina B, evitaque el cervell envellisca prematurament i també evita inflamacions repetitives.

Per a la nostra salut en general

Conté vitamina K, que ajuda a evitar malaltiescardiovasculars i ajuda a què el nostre organisme assimile el calci que téla rúcula.

Ajuda a una millor digestió i nos fa la impressiód'estar plens, però amb una ingesta de calories molt baixa.

Millora nostra resistència a malalties, enfortint elnostre sistema immunitari gràcies a la vitamina C i compostos sulfurats.