Col Romanesco

26/1/2022
receptes

És un asteroide? És un marcià? Un caragol de mar gegant ouna verdura del futur? No!! és la col romanesco. De la família de les reinesdel camp en temporada d'hivern, les crucíferes (com el brócoli, els raves,naps, llombardes, cols llombardes, etc) . És una interessant variant de la col,per tant aprofitarem la flor per a menjar.

La romanesco té un aspecte extraordinari, verda llima i ambels peduncles creixent de forma cònica i fractal, per la qual cosa queda moltvistosa a l'hora de preparar qualsevol plat amb ella.

Igual que la seua germana la floricol, té unes propietatsalimentàries molt bones (veure article de la floricol). A més, és molt rica enpectines, per la qual cosa servix per a fer purés extraordinàriament fins icremosos.

Principalment podem preparar-la cuita en aigua o al vapor,també podem separar els «arbolitos» i fregir-los en tempura. Inclús podemblanquejar-ho primer i després gratinar-ho o torrar-ho. Una altra forma queestà boníssima, és ofegada amb oli i alguna ceba.

Mil maneres de menjar-la, totes boníssimes i altres mil quese'ns poden ocórrer. Així que a gaudir de la cuina innovant, investigant,experimentant i jugant! Ja ens comptareu.

Ací trobàreu receptes:

Recetas