Alimentació globalitzada, producció local.

25/3/2022

Alimentació globalitzada, producció local.

Comprem, preparem i ingerim els aliments sense saber quasi res de la seua procedència: com s'han cultivat?, amb quina aigua s'han regat?, quins pesticides s'han utilitzat?, quants residus han generat? La forma de cultiu condiciona la qualitat dels aliments, el seu contingut en nutrients i la presència de residus perillosos per a la nostra salut i la de la nostra família.

Perquè els aliments arriben a la nostra taula, quan es van collir?, quant han viatjat? quanta energia s'ha utilitzat en cultivar-los, elaborar-los i distribuir-los? quin impacte genera en el medi ambient? com s'han conservat…? Qui consumeix desconeix les distàncies a les quals es produeixen els aliments i les condicions de treball de qui els produeix o quant rep l'agricultor pel seu treball.

Ara ens despertem amb la sorpresa de la procedència de la major part de l'oli de gira-sol, o del gra amb què s'alimenten els animals. Això és així en una economia globalitzada. S'aproximen canvis, però nosaltres no canviem. Continuem sent productors, una mica educadors si ens ho permeteu, i aportem el nostre gra a la conservació de l'Horta, la integració de les persones, la cultura i la col·laboració entre productors